Foto Archief

Wat is Foto Archief en waarom is het gemaakt ?

Van een professionele fotograaf ontvingen wij het verzoek om advies voor software die het mogelijk maakt om zijn foto archief voor klanten ter beschikking te stellen via het internet.
Het doel was een eenvoudige methode om de foto’s te presenteren via een website, deze doorzoekbaar te maken en uiteindelijk de gebruikers de foto’s te laten kopen.
Verschillende systemen, van opensource tot commerciële software, zijn geëvalueerd maar geen voldeed aan de criteria :

Verschillende applicaties zijn getest en geëvalueerd, maar geen voldeed aan alle of de meeste van onze criteria. De criteria die de grootste problemen opleverden waren :

Bij opensource applicaties waren vaak andere opensource pakketten noodzakelijk en deze moesten soms aangepast worden om alles werkend te krijgen.
Gebrek aan IPTC ondersteuning was de grootste issue. Database applicaties met ingebouwde webserver zijn geëvalueerd, maar deze hadden een te hoge systeem belasting bij het genereren van de pagina’s.
Een maatwerk applicatie was de enige oplossing. Alle voors en tegens van ontwikkel- en hosting omgevingen zijn overwogen en een oplossing gebaseerd op : Apache, MySQL en PHP werd gekozen. Deze zijn allemaal aanwezig in Mac OS X Server, waarop het systeem moest draaien. Het systeem kan uiteraard ook op Linux werken.
Het eindresultaat is een systeem met alleen die features die nodig zijn en niets meer :

De applicatie testen ?

Ga naar het UPA Photo archief, Ruud Voest fotografie of ons eigen archief en u kunt de applicatie als een gastgebruiker testen.

Kosten zijn eenmalig €750,- inclusief installatie op de een zelf aan te leveren Linux of Mac OS X computer. Er zijn geen verdere onderhoudskosten aan de aanschaf verbonden, nieuwe uitbreidingen kunnen later los aangeschaft worden.

Toekomstige extra’s :

Meer informatie ? Vraag het ons.

Copyright Gladius Consulting