Diensten

Systeembeheer

Wij kunnen het beheer van uw computers en / of servers voor u uitvoeren of uw huidige beheerder(s) hierin te ondersteunen.
Wij kunnen ondersteuning verlenen voor onder andere :

Meer informatie ? Vraag het ons.

Netwerkscan

Weet u wat er allemaal in uw netwerk ‘hangt’ en hoe het onderling verbonden is ?
Wij kunnen voor u een overzicht maken van uw netwerk en instellingen van uw servers, zodat het netwerk overzichtelijk wordt.
Wij leveren een overzichtelijk rapport op, waarin de netwerk structuur gedocumenteerd is en ook de servers en hun functies. Dit bied een handvest voor uw beheerder of beheersteam om het netwerk efficiënter te kunnen beheren, zonder steeds opnieuw te moeten uitzoeken hoe het ook alweer in elkaar steekt. Dit maakt overdracht bij afwezigheid etc. eenvoudiger.
Deze netwerkscan kan ook gebruikt worden als basis voor het beoordelen van gebruikers wensen en hun impact op het systeem.

Meer informatie ? Vraag het ons.

Migratie en installatie advies

Ook bij het opzetten of een migratie traject van uw omgeving kunnen wij u begeleiden. De complexiteit bij een migratie wordt vaak onderschat, en behelst meer dan alleen het installeren van de nieuwe server, software en overzetten van de data.
De nieuwe software ondersteund bijvoorbeeld nieuwe opties die nuttig zijn voor uw bedrijfsvoering of heeft opties die nu gebruikt worden niet. Een inventarisatie van het gebruikt van het huidige systeem en de mogelijkheden van het nieuwe systeem wordt vaak niet gemaakt. Hierdoor loopt men tijdens of na de implementatie tegen issues aan, die opgelost moeten worden, en irritatie bij de gebruikers en management veroorzaken. Nieuwe server software kan ook impact hebben op de configuratie van de werkplek systemen en andersom.
Wij kunnen voor u een rapportage maken van de huidige situatie en de mogelijkheden van de nieuwe, zodat eventuele struikelblokken voortijdig herkend kunnen worden. Onderdeel hiervan is een analyse van de huidige werkwijze. Bijvoorbeeld, overstappen naar een niet Microsoft Exchange gebaseerde server omgeving en outlook willen blijven gebruiken op de werkplekken. Hoe zit het met de outlook ondersteuning voor de collaboratie mogelijkheden zoals : agenda deling, gezamenlijk adresboek, gedeelde publieke mappen etc.
Als de wensen, mogelijkheden en onmogelijkheden van het nieuwe systeem op een rijtje staan, kunnen de afwegingen van de werkwijze met het nieuwe systeem gemaakt worden. Welke wensen kunnen wel en niet gehonoreerd worden en wat zijn de extra kosten om bepaalde wensen toch te kunnen ondersteunen ?
Hierna kan er een solide implementatie plan opgesteld worden om de implementatie of migratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook zijn de verwachtingen duidelijk afgebakend en leidt dit niet achteraf tot discussies.

Meer informatie ? Vraag het ons.

Copyright Gladius Consulting